Persbericht: Signcentral levert duurzame signing Rabobank

Signcentral Rabobank

Na een ingrijpende verbouwing opende het gebouw van Rabobank Tilburg en omstreken aan de Spoorlaan op 2 maart opnieuw de deuren. Aan de buitenkant is de gedaanteverwisseling goed te zien, maar ook binnen is veel gebeurd. Nick van de Wiel van Signcentral verzorgde de signing van het interieur.

Een transparante, Tilburgse uitstraling, daar moest de signing aan voldoen. Bovendien stond bij de verbouwing duurzaamheid centraal. “De Rabobank wil hoog scoren op de BEEAM-standaard, een duurzaamheidsmeter. Dat betekende dat de folie pvc-vrij moest zijn, geprint op een LED-printer, met UV-inkt, die minder belastend is voor het milieu dan de vaak gebruikte solvent-inkten.”

Skyline op folie
Wat heeft Signcentral gedaan? “Op basis van de aanbesteding heb ik een offerte gemaakt. Vanaf de bouwtekeningen maakte ik alle berekeningen. Van tevoren was er een briefing voor het ontwerp aangeleverd, wij konden dat verder uitwerken volgens onze visie. Rabobank leverde honderd Tilburgse woorden en ik liet die ontwerpen tot een tien meter lange skyline. Deze skyline is vervolgens op folie geprint en geplaatst op de glazen wanden binnenin het pand. Het gaat om totaal 300 strekkende meter folie. Dat komt heel precies: ieder kiertje en ieder kozijn is van tevoren ingemeten. Elk raam is individueel opgemaakt, geprint en beplakt. Daar zijn veel uren in gaan zitten.”

skyline interieurfolie

Technisch hoogstandje
Bijzonder aan de opdracht was bovendien de gebruikte glasheldere pvc-vrije folie. “Die is van oorsprong Japans en wordt in een ‘clean room’ geproduceerd. Ook voor de manier van printen zijn de grenzen van de techniek opgezocht. Tel daarbij op dat ongeveer 70 procent van de folie met witte inkt moest worden bedrukt en je hebt een niet alledaagse vraag. De Rabobank en ik zijn gelukkig erg tevreden over het resultaat.”

Advies en ontwerp
Een bijzondere opdracht voor de startende ondernemer die tijdens het derde kwartaal van 2014 door de Rabobank was verkozen tot starter van het kwartaal. Signcentral realiseerde de opdracht in drie weken. “Daarbij kwam er gaandeweg wat extra werk op ons pad. Zo heb ik toileticonen geleverd en belettering voor de ruimteaanduidingen. Ook heb ik de transparante nummers verzorgd voor op de felgekleurde lockers voor de medewerkers.”

Ruimtebenaming glasfolie Rabobank Tilburg

Grote jongens
De jonge ondernemer heeft bewezen een grote opdracht als dit aan te kunnen. “Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen deze complexe opdracht op te pakken. Dat ik heb kunnen laten zien dat ik naast het leveren van signing ook het bijbehorende advies kan geven, aansprekende ontwerpen kan aandragen en montage kan verzorgen. Bovendien heb ik voor de opdracht samengewerkt met twee andere zelfstandigen. Mooi om tussen de bouwbedrijven en installateurs -de grote jongens- onze eigen werkzaamheden te doen. Ja, ik ben trots op wat we bereikt hebben.”

Nieuwsgierig en wil je een kijkje nemen? In april en mei zijn er voor geïnteresseerden rondleidingen in het pand, op www.rabobank.nl/tilburg kun je je inschrijven.

glasheldere glasfolie signcentralglasheldere folie project signing signcentral

Tekst: Melinde Bussemaker
Foto’s: Myhra Becx

Comments are closed.