Opgeleverd: Signing BaLaDe te Waalwijk

Signcentral - signing balade waalwijk freesletters In opdracht van wooncorporatie Casade hebben wij de signing mogen verzorgen in het multifunctionele wijkgebouw BaLaDe in Waalwijk. Naar ontwerp van Johan Zelissen (De Mannen van Staal) zijn in het atrium van BaLaDe diverse silhouetten toegepast, dit 2D ontwerp hebben wij vertaald naar een 3D uitvoering in de praktijk. De Silhouetten zijn gefreesd uit 8 mm lichtgrijs acrylaat, welke met maatwerk steunen ‘zwevend’ zijn gemonteerd op de muur en kozijnen, hierdoor ontstaat een speels 3D effect met diepte door de ontstane slagschaduw. De verdiepingsnummers zijn gemaakt uit plotfolie, waarop we op de eerste verdieping een tekst toegepast hebben gemaakt uit freesletters, hierdoor wederom een dieptewerking door de schaduwvorming

Signcentral freesletters acrylaat freestekst

Naast de toepassing van diverse geprinte en geplotte folie, freesteksten en figuren gefreesd uit acrylaat in het Atrium van het gebouw hebben wij ook het entreeportaal voorzien van signing. Door het multifunctionele karakter van het gebouw zijn er vele soorten gebruikers en bezoekers, deze dienen allen goed de weg te vinden vanaf aankomst bij BaLaDe. Ook voor het entreeportaal is het ontwerp opgemaakt door Johan Zelissen van De Mannen van Staal, dit kenmerkt zich door eenvoud en duidelijk contrasterende kleuren. Wij hebben dit ontwerp vertaald naar de praktijk en toegepast op de ruiten rond de entree van de BaLaDe, een proces van inmeten, ontwerp vertalen, productie van de materialen en montage op locatie werd ingezet.

signcentral bewegwijzering

We hebben gekozen voor matte folies, om zo een contrast te creëren tussen de glanzende ruiten en de toegepaste belettering. De grijze banen zijn gemaakt uit opaak materiaal, een ‘zandstraaleffect’ folie. Deze zandstraalfolie is licht doorzichtig en gematigd lichtdoorlatend. Voor de bewegwijzering in het entreeportaal hebben wij de belettering zo uitgevoerd dat deze in toekomst aan te passen is.

plottekst bewegwijzering signcentral

Na oplevering van het Atrium in 2015 en afronden van toepassing bewegwijzering en belettering rond het entreeportaal in februari 2016 zijn we nu aan het kijken hoe we de verdere bewegwijzering in het pand aan kunnen pakken. Binnenkort meer over dit project.

DSC01203

DSC01197

 

Comments are closed.